New York was het einddoel en het vrijheidsbeeld zou een van de eerste imposante dingen zijn die ze zouden zien bij aankomst. New York stond voor de rich and famous en lag al behoorlijk voor qua ontwikkelijk ten opzichte van west-europa. Treinen, trams, theaters, luxe hotels en grote department stores bestonden er al. Dit was het luxe leven waar veel mensen deze reis voor maakten! Wat is jouw uiteindelijke reisdoel die avond?
Brooklyn Bridge
Manhattan Bridge vanuit de stad gezien


Toen al 'skyscrapers' van wel 250 meter hoog
Het Plaza hotel (bekend van Home Alone): niet te zuinig, zeker voor die tijd !

Taxi's staan klaar voor de deur, alsof het Schiphol is anno 2015...

Wat moet het indrukwekkend geweest zijn om zo aan te komen... Ter vergelijking, dit is Schaijk rond diezelfde periode met wat boerderijen en huizen in de hoofdstraten en wat 'nederzettingen' op het Gaal en het Mun...


Iemand moest de eerste zijn...

Waar bij ons het zout en suiker nog per ons verkocht werd, waren er in New York al complete departmentstores a la Bloomingdales (opgericht in 1861)


De T-ford komt uit Amerikaen was de eerste auto in massaproductie. De eerste auto's liepen in 1908 van de band en hier in New York 4 jaar later was het gewoon al druk op straat !
Treinen en Trams reden af en aan.Een brandweerauto uit die tijd.Harley Davidson en Indian Motorcycles waren toen populair in Amerika.
Honkbal / Baseball is de nummer 1 sport in Amerika, zeker in die tijd. De New York Yankees is het bekendste teamBabe Ruth was in die tijd al geboren en zou niet veel later bij de New York Yankees gaan ballen.
De laatste cowboys komen helemaal uit het Wilde Westen om die Titanic te bewonderen.
Ja, ook Circus Pens is op tour geweest in New York !


Eerlijk is eerlijk: Niet iedereen op de Titanic reisde eerste klas en dus kwam ook niet iedereen terecht in het Plaza hotel. Het 'gewone' leven zag er toen zo uit in de grote stad:
Er is ook bewegend beeld uit die tijd:
Kortom, een prachtig doel voor een (laatste) reis: New York. Ook in 1912 al een prachtige luxe wereldbestemming !Terug naar boven
Naar homepage